A kormány díjazza az energiatudatosságot

2014.05.14. Írta:

A kormány díjakat adott át energiatudatos válallkozásoknak.

 

A kormány célja ugyan az, hogy négy éven belül a háztartások mellett az iparban is Magyarországon legyen a legolcsóbb a villamos energia Európában, de üdvözlendő, hogy ezzel egyidőben az energia felhasználásának a mérséklését is értékeli és - remélhetőleg egyre erőteljesebben - ösztönzi a kabinet.

„A vállalkozások energiatudatosságáért” c. az energiahatékonyság és energiatudatosság elveit mindennapi működésük során következetesen előtérbe helyező hazai vállalkozásokat ismerték el. A fő cél az energiahatékonysági beruházások, szolgáltatások és törekvések népszerűsítése, a tudás- és tapasztalatcsere elősegítése.

Az energiatudatosság nemcsak az egyének szintjén értékes és erősítendő gondolkodásmód. Térnyerésének támogatása a magyar gazdaság egészét tekintve, fenntarthatósági és a környezetvédelmi megfontolásokból is kiemelt feladat.

A több mint kétszáz beérkezett pályamunkát három kategóriában – mikro-, kis-, és középvállalatok – bírálták el és díjazták. Az első helyezettek egy-egy hibrid autót kaptak egy éves használatba, a további dobogósok elektromos robogókkal és elektromos rollerekkel gazdagodtak. A díjazottak listája a kiíró MVM Partner Zrt. honlapján megtalálható: https://energiatudatossag.mvmp.hu/Lapok/EnergiatudatosKKV/konferencia-dijazottak.aspx.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Hírek archivum