Az Egyesületről

A Társaság a Lakásépítésért Szervezetet 1996-ban hozta létre 10 olyan építőanyaggyártó és -forgalmazó cég, amelyek a hazai építőanyagpiac legjelentősebb résztvevői. A Társaság a Lakásépítésért Szervezet 2004. december 18-i dátummal, változatlan célokkal egyesületté alakult. 1993-ban nevét a ma használt Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesületre (TLE) bővítette. Az Egyesületnek jelenleg 16 tagja van.

A társaság azzal a céllal jött létre, hogy az építőanyag szakmában meglévő szellemi erőket összefogja annak érdekében, hogy a magyar lakásépítés, az otthonteremtés ügye kedvező irányba változzék.

Munkálkodásunk központi gondolata az a tétel, miszerint évente legalább 40 000 db új lakást, családi házat szükséges felépíteni a hazai lakásállomány elöregedésének megállításához.

Tagjaink szakmáért érzett felelősségét bizonyítja az a tény, hogy az Egyesület az építési piac különböző területeiről érkező cégeket integrál.

E cél elérése érdekében a TLE munkájában tagjaink olyan képviselői vesznek részt, akiknek van elképzelésük egy jobban működő lakáspolitikáról és tenni is hajlandóak az ügyért.

Az Egyesület javasolja, hogy készüljön olyan többéves program, amelynek eredményeképpen az alábbi célok megvalósulhatnak:

  • Épüljön évente legalább 40 000 új európai szintű lakás, a jelenlegi lakásállomány pótlására.
  • Kerüljön sor évente legalább 200 ezer lakás korszerűsítésére.
  • Épüljön évente 10 000 új minőségi bérlakás, mely a középrétegek számára jelenthet lakásmegoldást.
  • Készüljön olyan támogatási rendszer, mellyel a meglévő lakásállomány minősége javítható, a lakások felújíthatóak.
  • Növekedjen a költségvetés lakástámogatásra fordított összegének reálértéke évről-évre. Közelítsen annak GDP-hez viszonyított aránya az európai átlaghoz.
  • A program tartalmazzon olyan keretfeltételeket (objektív odaítélési feltételek, adókedvezmények stb.), melyekkel az építőtársaságok illetve önkormányzatok szerepet vállalhatnak a minőségi bérlakások építésében.

A TLE következő közgyűlésének ideje és helye: 2023.05.17., 15.00 - 1119 Budapest, Bártfai u. 34., 220. tárgyaló

Céljaink

Tagok

Alapszabály

Beszámolók