Kertvárosokat Nagy-Britanniának!

2015.03.19. Írta:

A londoni kormány három új kertváros építésével 15.000 új otthont építene Nagy-Britannia lakáshiányának enyhítésére. Egy civil szervezet szerint azonban több mint hússzor ennyire lesz szükség.

A britek azzal számolnak, hogy a következő 25 végére egymillióval kevesebb lakás lesz a szükségesnél a szigetországban. A Future Spaces Alapítvány szerint azonban 67, egyenként 30.000 embernek otthont adó kertváros oldaná meg a problémát.
Egy lakhatási kérdésekkel foglalkozó intézet szerint a lakásválságot az táplálja, hogy a baby boom generáció tagjai rengeteg lakást vásárolnak, majd – kihasználva a többségnek megfizethetetlen ingatlanárakat – kiadják olyan fiataloknak, akik nem engedhetik meg maguknak a saját tulajdonú otthont.

Egy tanulmány szerint a lakáspiac fokozza az egyenlőtlenséget és a hátrányos helyzetűek további leszakadását. A lakástulajdonosok 80 százaléka gyermektelen vagy nyugdíjas (65-74 éves) az Egyesült Királyságban. Legkisebb eséllyel a gyermeküket egyedül nevelő szülők és a nyugdíjkor alatti egyedülállók jutnak saját lakáshoz.

Forrás: The Times, Independent

Megjelent: 2357 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. március 19., csütörtök 12:18

Blog archivum