Újabb kerületben újít fel szociális bérlakásokat a Habitat

2024.06.26. Írta:

A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak.

Budapest, 2024.06.26. – A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak.

A Habitat for Humanity Magyarország már 9 éve dolgozik Második Esély programján, most újítják fel az 19. és a 20. lakást. A programot az ügyet fontosnak tartó vállalatok pénzbeli és anyagi adományaiból tudják finanszírozni. A Habitat lakhatási szervezet 2015 óta a IV. kerületi Újpesti Önkormányzattal és a IV. kerületi S.O.S. Krízis Alapítvány Családok Átmeneti Otthonával dolgozik együttműködésben, korábban pedig a XIV. és XV. kerületi Önkormányzattal és a SZÉRA Családok Átmeneti Otthonával is újítottak fel szociális bérlakásokat a Második Esély programban.

2024-től a VIII. kerületi önkormányzattal és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központtal együttműködve újítanak fel 2 darab Második Esély-lakást, összesen 20,5 millió Ft értékben, amit a Fővárosi Szolidaritási Alap 2023 pályázatán nyertek el. A projekt kivitelezésére 2 évük van, 2026 tavaszán zárul.

Nagyon örülünk, hogy sikeresen pályáztunk a Fővárosi Szolidaritási Alaphoz, így elindulhat egy szorosabb szakmai együttműködés a lakhatási kérdések megoldásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó 8. kerületi önkormányzattal” – mondta el Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója.

Közös célunk a lakhatási szegénység enyhítése, ehhez szeretnénk megragadni minden együttműködési lehetőséget. Sok feladat áll még előttünk, ehhez minden partnerségre szükségünk van” – fejtette ki Pikó András, a VIII. kerületi Józsefvárosi Önkormányzat polgármestere.

A szociális bérlakások felújítása a VIII. kerületben már idén szeptemberben elkezdődik. A beköltöző családok kiválasztásának folyamatában a Habitat for Humanity Magyarország is részt vesz. Az ügyfelek az átmeneti otthon ajánlása után megfontolt kiválasztási folyamaton mennek át, hiszen a Második Esély program fontos szempontja, hogy olyan családok költözhessenek a felújított önkormányzati lakásokba, akik anyagilag megerősödtek annyira, hogy az intézmény elhagyása után is felelősen tudjanak gondoskodni magukról és új otthonukról.

Forrás: Habitat for Humanity Magyarország

 

Hírek archivum