MKpartners

Új megoldás teszi egyszerűbbé és kényelmesebbé a hiteligénylést

2020.10.28. Írta:

Az OTP és az ingatlan.com, a lakáshitelezési és az online ingatlanhirdetési piac két meghatározó szereplőjének együttműködése révén a jövőben még gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb lehet a hiteligénylés folyamata.

Az új megoldással már az ideális otthon megtalálása közben online felmérhető a hitelképesség, majd lényegében csak a szerződések aláírása miatt kell a bankfiókba menni. Az ingatlan.com-on elérhető szolgáltatással a portál arra törekszik, hogy az ingatlanvásárlással kapcsolatban a lehető legtöbb intéznivalót egy helyen lehessen megtenni, az OTP Bank pedig a digitális ügyintézés iránt egyre növekvő ügyféligényt elégíti ki.

Az ingatlan.com Hitelintéző nevű szolgáltatásával igyekszik megkönnyíti az ingatlanvásárlást, hiszen már a nézelődés fázisában megmutatja az oldalra látogatóknak, mekkora hitellel, támogatással számolhatnak. Ehhez a szolgáltatáshoz csatlakozott most pénzügyi partnerként az OTP Bank.
A szolgáltatás igénybevételéhez csak néhány egyszerű lépést kell megtenniük a lakásvásárlóknak. Az ingatlan.com online felületén böngésző felhasználók megnyitják a kiválasztott lakóingatlan hirdetését, és belépnek az alapadatok alatt található Hitelintéző funkcióba. Ez a szolgáltatás becsüli meg, hogy az érdeklődő által megadott adatai alapján, hogy mennyiért vehet lakást, mekkora hitelt vehet fel és milyen összegű támogatásra jogosult. A kitöltés után egyébként a Hitelintéző minden megtekintett ingatlan esetében megjelenik, azaz új adatok megadása nélkül egyből látható, hogy az adott ingatlan belefér-e a keretbe.

Ezt követően már csak ki kell tölteni a felugró adatlapot, amely alapján, ha megfelelnek a hiteligénylés feltételeinek, kapnak az OTP Banktól egy, az igényeikre szabott ajánlatot. Az ajánlat elfogadásával néhány kattintással elindítják a hitelügyintézés folyamatát az OTP Bank mobilbankárainak segítségével. 

A Hitelintézőt kitöltők közül egyébként a legtöbben Budapesten keresnek ingatlant, utána jön Pest, Fejér és Veszprém megye, jellemzően pedig házakat néznek, bár a ház és a lakás iránt érdeklődők között minimális a különbség. A házak esetén átlagosan 149 négyzetméteresekre, míg a lakások esetében a 60 négyzetméteresekre keresnek az érdeklődők.

Forrás és további információ: Realista.hu

Hírek archivum