Te mit kezdenél a budapesti világörökséggel?

2015.06.03. Írta:

A Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME) nyitott workshopot hirdet mindazoknak, akiket érdekel a budapesti világörökség, és lakóként, látogatóként, civilként, szakemberként úgy érzik, van, lehet vele dolguk.

A KÖME 2015 tavaszán útjára indított egy hosszú távú munkát, melynek során szeretnék feltérképezni a budapesti világörökségi terület érintettjeit és erősíteni a civilek bevonását a helyszínhez készülő kezelési tervbe.

A projekt kétnapos szakmai workshoppal indul, melyet John Veverka (USA), az örökséginterpretáció egyik úttörője és világhírű képviselője vezet majd. A workshop résztvevői megismerkedhetnek különféle látogatókutatási, értékelési módszerekkel, és azokat a gyakorlatban is kipróbálhatják a budapesti világörökségi terepen. John Veverkáról bővebb információ itt.

A workshop időpontja és helyszíne:
2015. június 13-14., 10h-17h
Budapest, Közép-Európai Egyetem / CEU (1051 Budapest, Nádor utca 9, Faculty Tower, 5. emelet 509. terem), valamint Budapest világörökségi területei
A workshop angol nyelven zajlik.

Jelentkezni 2015. június 8-ig lehet Bőczén Árpádnál az info@orokségmenedzser.hu  emailcímen!

A résztvevők száma max. 20 fő, a regisztrációkat beérkezési sorrendben fogadják, érdemes minél hamarabb jelentkezni! A Regisztrációkor pár szóban írd le, miért vennél részt a workshopon és hogyan hasznosítanád az ott tanultakat!

A kétnapos műhelymunkát szakmai fórum zárja le, melyet 2015. június 15-én tartunk a Közép-Európai Egyetem Kulturális Örökség Tanulmányok programjával együttműködésben. A fórum célja, hogy párbeszédet indítson el azzal kapcsolatban, a látogatók motivációinak ismerete és a lakók megszólítása mennyiben tudja segíteni a budapesti világörökség fenntartható kezelését és bemutatását. Itt mutatják majd be és vitatjuk meg a workshop eredményeit is. A szakmai fórum programja itt található.

Előzetesen jelentkezni: itt lehet.

Partnerek: KON-TIKI Interpretive consultation, training and evaluation (DE), Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ (Világörökségi Gondnokság), Közép-Európai Egyetem (CEU) Cultural Heritage Studies Program, valamint a projekt során csatlakozó civil szervezetek, lakók, örökségi szakemberek.

Bővebb információ: Bőczén Árpád
mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
tel.: + 36 20 36 59954
web: www.oroksegmenedzser.hu;
www.facebook.com/oroksegmenedzser
támogatók: Deutsche Bundesstiftung Umwelt és a USA Embassy

Hírek archivum