Nyomtatás

Társadalmi egyeztetés az építészeti törvényről: Ön is hozzászólhat

2023.03.02. Írta:

"Az a célunk, hogy a minőségi építészetet ösztönözzük a bürokratikus építésügy helyett. Ugyanakkor szigorítjuk a szabályokat is, hogy ne épülhessen olyan épület, amely léptékében, stílusában nem illeszkedik a településképbe" - ezekkel a szavakkal jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter az új építési törvény tervezetének társadalmi vitára bocsátását.

"Az építésügyet, a településkép-védelmet és a műemlék­védelmet szabályozó összes törvényt felülvizsgáltuk, és ezeket a MAGYAR ÉPÍTÉSZETRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNYBEN fogjuk újrarendszerezni. Talán meglepő, hogy már a törvénytervezet koncepcióját is társadalmi egyeztetésre bocsátjuk, de - miután a szakma véleményét már kikértük - szeretnénk, ha minél nagyobb társadalmi egyetértés támogatná az új szabályrendszert" - írja közösségi oldalán a miniszter.

A magyar építészetről szóló törvény koncepciója a Kormány weboldalán olvasható.

A társadalmi egyeztetés során az észrevételeket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldhetik meg 2023. március 9-éig.