TLE / Szentiváni János

Pályázatok tanyák fejlesztésére

2016.06.07. Írta:

Három pályázatot írt ki tanyák fejlesztésére a Földművelésügyi Minisztérium.

1. Pályázat a tanyák lakóépületének felújítására, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre.

A pályázat keretösszege: 125 millió Ft
A pályázati támogatás összege: legfeljebb 4 millió Ft
Pályázhatnak: magánszemélyek
A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás, utófinanszírozásban
A támogatás mértéke: 75% (önerő 25%)

A pályázat során tanyás térségnek tekinthető Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes járása, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Gyáli, Monori, Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei, Szigetszentmiklósi, illetve Vecsési járása.

Támogatható tevékenységek:
1) a tanyai lakóépület felújítására villamos energia, ivóvíz, valamint szennyvíz-kezelés és elhelyezéshez kapcsolódó fejlesztések kivételével;
2) tanyai lakó- és vagyonbiztonsági eszközök, rendszerek, valamint a biztonságot fokozó kommunikációs eszközök beszerzésére, telepítésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016.07.08-2016.08.08.
A pályázati adatlap kizárólag elektronikus úton tölthető ki. A kinyomtatott adatlapot postai úton is be kell küldeni a Herman Ottó Intézet, 1223 Budapest, Park u. 2. címre Az elektronikus felület és a pályázat további részletei megtalálhatók a www.hermanottointezet.hu oldalon.

2. Pályázat tanyák, valamint a tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatására

A pályázat keretében önkormányzatok, gazdasági társaságok, civil szervezetek, piacszövetkezetek, egyházak a tanyák, valamint a tanyás térségek megőrzésének és fejlesztésének 2-10 millió forintos támogatására pályázhatnak.

3. Pályázat tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének mezőgazdasági csekély összegű támogatására.
A pályázat keretében magánszemélyek, őstermelők, egyéni vállalkozók tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének 3 millió forintos támogatására pályázhatnak.

A pályázatok részletei megtalálhatók a www.hermanottointezet.hu oldalon.

Hírek archivum