MKpartners

Népszerűek a bringabarát albérletek

2021.09.07. Írta: Sajtóközlemény

Augusztusban csúcson volt az albérletpiac Budapesten, az árak némileg csökkentek, és egyre nagyobb az igény a bringabarát albérletek iránt - írja a Rentingo.

A budapesti albérletpiacon augusztusban a kínálat bővülése miatt az átlagos bérleti díjak a júliusi 150 ezres csúcsról 147 ezerre mérséklődtek.

A felvételi ponthatárok kihirdetése után a felsőoktatásban tanulók is tömegesen jelentek meg a budapesti kiadó lakások piacán, ami július végén látványos bérletidíj-növekedést eredményezett. Miközben a forgalom tovább nőtt, az árak további emelkedését a nyár utolsó hónapjában megállította, hogy bővült a kínálati oldal is. A Rentingo elemzése szerint az újabb kiadó lakások részben annak is köszönhetően jelentek meg, hogy az Airbnb-piacra nem minden tulajdonos tudott vagy akart visszatérni, ők így továbbra is a hosszú távon kiadó lakások kínálatát erősítik.

A júliusi rekord bérletidíj-emelkedést így minimálisan korrigálta a piac: míg egy kiadó lakásért Budapesten átlagosan 150 ezer forintot kellett fizetni július végén, addig augusztus végén ez 147 ezer forintra mérséklődött – írják a közleményükben.

Mint írják, a hosszan elnyúló járványhelyzet miatt markánsan nőtt az igény a bringabarát albérletek iránt: egyre több bérlő számára fontos szempont, hogy a lakáshoz tartozzon olyan helyiség, ahol a biciklit biztonságosan tárolni lehet.

Forrás: Rentingo

Hírek archivum