Pixabay

Megjelent a rendelet a bővített csokról

2019.03.13. Írta:

2019. július 1-től bővülnek a családi otthonteremtési kedvezmény kedvezményes hitelének felhasználási lehetőségei.

A maximum 3 százalékos kamatozású csok-hitel használt lakásra is igénybe vehető lesz a két- és háromgyerekesek számára. Ha egy családban két gyereket nevelnek, 10 millió forint kamattámogatott hitelt tudnak felvenni, függetlenül attól, hogy új vagy használt lakást vesznek. Ha két gyereknél több van a családban, akkor 15 millió forint jár a csok mellé.

A Magyar Közlöny 03.12-i (2019/40) számában megjelent kormányhatározatból (46/2019. (III. 12.) Korm. rendelet) az ai kiderül, hogy új lakás építése esetén a csok összegének megállapításakor nem kell figyelembe venni a 2011. december 31. után igényelt és az újabb támogatási kérelem benyújtásának időpontjáig már visszafizetett vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás vagy ezt megelőlegező kölcsön összegét.

A jelzáloghitel-elengedési programról annyit tudni, hogy nemcsak a csok-hitelekre vonatkozik, hanem akár a korábban fennálló devizahitelekre is. A második gyermeküket szülők esetében 1 millió forintot, a harmadik gyermeküket szülők esetében 4 millió forinthoz engednek el, további gyermekek esetén 1-1 millió forintról mond le az állam.

Forrás: Magyar Közlöny, hvg.hu

Hírek archivum