Májusban indul a konvektorcsere program

2019.04.03. Írta:

Májusban folytatódik az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja, amelynek keretösszege 2 milliárd forint lesz - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára a Construma építőipari kiállítás részeként felépült ÖkoCity megnyitóján.

Kétmilliárd forintos kerettel, 60 százalékos támogatási intenzitással, és pályázónként 750 ezer forintban maximált elnyerhető összeggel hirdetik meg az Otthon melege program konvektorcsere alprogramját – mondta el Weingartner Balázs. Az alprogramban nem csak a konvektorok cseréjére, hanem már a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet pályázni.

A pályázatokat május 20-ától lehet beadni, az addig hátralévő időben a ma közzétett pályázati útmutató és részletes műszaki tartalom alapján energetikailag megalapozott tervek elkészítésére van lehetőség. Komplex tervekkel is lehet pályázni, azaz nem csak készülékcserére, hanem kéménybélelésre, fűtéskorszerűsítésre.

Kárpáti József, az ÉVOSZ Könnyűszerkezetépítő tagozatának elnöke kiemelte, hogy az ÖkoCity kiállítás példát mutat ahhoz, hogy az egyes háztartások miként tudnak tenni a klímakatasztrófa elkerüléséért. Az épületek energiafogyasztása ugyanis óriási még mindig, egyes városokban a lakhatással kapcsolatos energiafelhasználás teszi ki a teljes nagyságrend 68 százalékát.

Hírek archivum