MKpartners

Lakásvásárlók kaphatnak fogyasztóvédelmi segítséget

2021.10.22. Írta: Sajtóhír

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) ingyenes szolgáltatást indít, hogy az új lakást vásárlók megismerjék a lakásépítéssel kapcsolatos legfontosabb jótállási tudnivalókat.

Sorra épülnek az új lakások, de a vállalkozások sokszor az aláírt szerződésben foglalt átadási határidőket sem tartják be. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy a lakásépítők a vállalt műszaki feltételeket hibátlanul teljesítik-e, számos rejtett hiba ugyanis csak a beköltözést követően derül ki - írták.

A FEOSZ szerint a vállalkozások igyekeznek hibátlanul teljesíteni, de a minőségi hiba a későbbiekben a fogyasztók pénztárcáját érinti, ezért nagyon fontos, hogy a vásárlók ismerjék a lakásépítéssel kapcsolatos legfontosabb kötelező jótállási tudnivalókkal.

A szövetség szakemberei a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldött levélre válaszolva adnak segítséget a jótállással kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről - közölte a FEOSZ.

Forrás: Realista

Hírek archivum