Júniusra várhatók a GINOP energetikai pályázatai

2015.03.25. Írta:

A szaktárcák elképzelései szerint 133 uniós pályázati felhívás jelenik meg az idén csaknem 2900 milliárd forint értékben - mondta Zsigmondné Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának ülésén.

Az operatív programok brüsszeli jóváhagyása után kormánynak most el kell fogadnia az éves fejlesztési kereteket, amelyek szabályozzák, hogy milyen pályázati felhívásokat fognak kiírni a szaktárcák ebben az évben - közölte az államtitkár.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves fejlesztési keretének meghirdetése megtörtént, a kormányhatározat március 24-én megjelent a Magyar Közlönyben.

Eszerint az „Épületenergetikai fejlesztések", az „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva" és a „Helyi hő- és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal" kiírandó pályázatok keretösszege egyenként 6 milliárd forint, és a pályázatok tervezett megjelenése 2015. június.

Az éves fejlesztési keretekről szóló kormányhatározatok megjelenése után indul a pályázati felhívások készítése - hangsúlyozta Zsigmondné Vitályos Eszter. Az államtitkár kitért arra, hogy a pályázati felhívások megjelentetésének feltétele a monitoring bizottságok felállítása is. A bizottságok elnökeit már kinevezte a miniszterelnök, a testületek megalakítása folyamatban van, és a következő hetekben befejeződik - közölte.

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy Magyarország megkapta 2014-2020-as időszak első átutalt előlegeit, 383 millió eurót utalt már át az Európai Bizottság.

Forrás: MTI

Hírek archivum