Szentiváni János / igylakunk.hu

Ismét pályázhatnak felújítási forrásra a társasházak

2022.02.21. Írta: Sajtóhír

Összesen 15 millió forint vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak a lakóközösségek az OTP újraindult Business Társasházi Pályázatán. A társasházak és lakásszövetkezetek lakói a „Zöldebb lakókörnyezet” és a „Fenntarthatóbb otthonok” kategóriákban nyújthatják be a pályázatokat május 15-ig.

Az OTP Business a lakóközösségek életminőségét javító beruházások támogatására pályázatot ír ki társasházak és lakásszövetkezetek részére. Az egyszerűen kitölthető pályázati sablon benyújtásával a nyertes lakóközösségek olyan felújításokat is megvalósíthatnak, amelyekre a háznak egyéb forrásból nem, vagy csak jóval később lenne fedezete, de akár megkönnyíthetik egy nagyobb beruházás finanszírozását is.

Bármely társasház vagy lakásszövetkezet részt vehet a pályázaton. Pályázatot egy társasház vagy lakásszövetkezet törvényes képviselője, vagy akár lakója is benyújthat, ám utóbbinak meghatalmazást kell szereznie ehhez a társasház vagy lakásszövetkezet közgyűlésétől. 

A „Zöldebb lakókörnyezet” kategória keretében elsősorban a társasházak szabadtéri területeinek megújításával, míg a „Fenntarthatóbb otthonok” kategóriában az ingatlanok közösen használt helyiségeinek energiahatékonyságát célzó beruházásokkal lehet pályázni.

A pályázat a meghirdetett kategóriák mindegyikében 10 helyezettet díjaz, a pályázat összdíjazása 15 millió Forint. 

A nyertes pályázatok benyújtóit 100.000 forint értékű ajándékutalvánnyal is díjazza a hitelintézet, és az első 500 beérkező pályázat benyújtója Társasházi Háztartás szaklap előfizetést kap.

Forrás és további információ: OTP Business

 

Hírek archivum