wikipedia

Ingyen bérlakást kapnak a dolgozók

2016.05.19. Írta:

Ingyenlakással toboroz munkavállalókat a McDonald's – írja a Pénzcentrum.

Az ausztriai és balatoni álláslehetőségek jelentette konkurencia miatt egyre nehezebben jutnak munkaerőhöz - derült ki a cég közleményéből.

Az étteremlánc Kelet- és Dél-Magyarországon a magas munkanélküliséggel sújtott településeken, a helyi munkaügyi központok bevonásával próbál dolgozókat toborozni budapesti és nyugat-magyarországi éttermeibe, mivel utóbbi helyeken nincs elég jelentkező a mekis melóra. A munkáért a költözést is vállaló leendő dolgozóiknak pedig gondoskodnak a lakhatásáról. Budapesten egy éven át lakbért sem kell fizetniük, csak a rezsit kell állniuk az újonnan toborzott embereknek az Állásért szállást elnevezésű programban.

Hasonló konstrukcióban toboroz dolgozókat a McDonald's egyik nyugat-magyarországi franchise-partnere. A három éttermet üzemeltető Clear 97 Kft. szerint más iparágak vállalkozásai számára szintén a lakhatás biztosítása a járható út, mert Nyugat-Magyarországon egyre erősebb a munkaerőhiány. Más cégek is hasonlókkal próbálkoznak, a múlt héten a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói is bérlakásokat kaptak.

Forrás: Pénzcentrum

Hírek archivum