Kölcsey TV

Ezermilliárdos csomag az építőiparnak

2015.09.02. Írta:

Csak az idén mintegy ezermilliárd forint keretösszeggel írnak ki olyan európai uniós pályázatokat, amelyekben építőipari beruházásoké lesz a főszerep – tudta meg a Magyar Idők.

A következő hónapokban megnyíló lehetőségekkel 2015-ben majd ezermilliárd forint keretösszegű olyan uniós pályázat válik elérhetővé, amelyből az építőipari vállalkozások jelentős megrendeléseket kaphatnak. A 2020-ig tartó uniós ciklusban összesen csaknem 3500 milliárd forint jut majd az ágazatnak.

Néhány ezek közül már megnyílt az utóbbi hetekben, de a lehetőségek nagy része az év hátralévő részében lesz elérhető. A Miniszterelnökség által összeállított adatsor alapján a Környezet és energiahatékonysági operatív program (KEHOP), a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP), valamint az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (EFOP) éves fejlesztési keretében 956 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőséggel lehet számolni.

Az év utolsó harmadában az energiahatékonyság növelésére és a megújuló energiaforrások alkalmazására szolgáló pályázatok közül várhatóan több mint 65 milliárd forintnyi keret nyílik meg. Ebből a legnagyobb, 20 milliárdos tétel a kormányhivatalok épületenergetikai fejlesztéséről szól. Itt a cél a megújuló energiaforrás hasznosítása.

Forrás: Magyar Idők

Hírek archivum