Ezek a támogatások biztosan maradnak jövőre is

2022.08.01. Írta: Sajtóhír

További két évre meghosszabbította a Kormány az 5 százalékos újlakásáfát, 2023 végéig a babaváró hitelt, és marad az otthonteremtési támogatás is. A jelenlegi szabályok szerint ez év végén lejár a lakásfelújítási támogatás és kölcsön, valamint a korábban fél év haladékot kapó falusi csok.

Az új lakások adásvételére vonatkozó kedvezményes, 5 százalékos lakásáfa tovább 2024.12.31-ig. Az erről szóló rendelet már megjelent a Magyar Közlöny 2022. évi 128. számában.

Eszerint a következő két évben is kedvezményes áfával értékesíthetők azok a nem rozsdaövetei besorolású területen lévő, új építésű

  • többlakásos lakóingatlanokban kialakított vagy kialakítandó lakások, amelyeknek összes hasznos alapterülete nem haladja meg a 150m2-t, valamit
  • azok az egylakásos lakóingatlanok, amelyek összes hasznos alapterülete nem haladja meg a 300m2-t.

Az még nem világos, hogy a 2026-os kivitelezési határidő módosul-e.

Ami a többi támogatást illeti, múlt pénteki bejelentés szerint 2023 végéig biztosan lehet igényelni a babaváró kölcsönt, és - mint a Kormány facebook-oldalán olvasható - elérhető lesz jövőre is az otthonteremtési támogatás, a családi adókedvezmény, valamint az első házasok adókedvezménye és a diplomás gyermekgondozási díj is.

Forrás: Magyar Közlöny, facebook.com/kormanyzat

Hírek archivum