Egyre kevesebb bankban igényelhető az otthonfelújítási hitel

2022.12.13. Írta: Sajtóhír

A közelgő határidő miatt sorban jelentik be a bankok, hogy nem fogadnak már be új igényléseket a kedvezményes lakásfelújítási hitelre - számolt be a Bank360.

Az otthonfelújítási támogatás, amely mellé a 6 millió forintos hitel igényelhető, már csak az év végéig él. A kormány egyelőre nem hozott döntést az esetleges meghosszabbításáról.

Az idő rövidsége miatt ezt a hitelt abban az esetben lehet érdemes felvenni, ha a felújítás már egyébként is zajlik, és december 31-ig kiállítják róla a számlákat.

A közelgő határidőre és a jelzáloghitelnek számító kölcsön elbírálásához, megkötéséhez szükséges ügyintézésre tekintettel a bankok sorra jelentik be, hogy már nem fogadnak be több igénylést.

Legkorábban, még november elején az UniCredit Bank jelezte, hogy nem fogad be több igénylést a fixen 3 százalékos lakásfelújítási hitelre. Azóta egészen mostanáig a többi pénzintézet nyitva hagyta a kaput. Mivel azonban kormányzati hosszabbítást nem jelentettek be, most már sorra vált pirosra a lámpa az igénylők előtt. 

Az OTP Banknál december 10. óta nem lehet otthonfelújítási hitelt igényelni, a Raiffeisen Bank pedig december 13-tól függeszti fel az értékesítést. Az Erste Bank oldalán a kamattámogatott kölcsönök között már nem szerepel a lakásfelújítási hitel, ugyanakkor egyelőre nincs olyan közzététel, miszerint felfüggesztették volna az értékesítést vagy a hiteligények befogadását. Hétfő délutánig a K&H Bank, a Takarékbank és az MKB Bank oldalán nem jelent meg információ az esetleges felfüggesztésről.

Forrás: Bank360

Hírek archivum