Csaknem 300 ezer család kapott eddig otthonfelújítási támogatást

2023.02.27. Írta:

A tavaly év végén zárult otthonfelújítási program utolsó hónapjában több mint 100 ezer új igénylést nyújtottak be a családok, másfélszer annyit, mint a program teljes első évében, a kérelmek jelentős részével már végeztek - közölte a Magyar Államkicstár.

A közlemény szerint annak érdekében, hogy az igénylők minél előbb megkapják a támogatást, a Magyar Államkincstár megnövelt létszámmal és munkaidővel dolgozza fel az ügyeket és folyamatosak a kifizetések. A kincstár folyamatosan tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, pozitív támogatói döntés esetén pedig az okirat kiállítását követő 5 napon belül minden arra jogosult igénylő megkapja a támogatást - tették hozzá.

Emlékeztettek: az otthonfelújítási programban 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak a családok lakásuk korszerűsítésére. Az igényelt átlagos támogatási összeg 2 millió forint volt. A kormány két évig tartó programjából 295 ezer gyermekeket nevelő család összesen már 620 milliárd forintnyi állami támogatást kapott otthona felújításához a program 2021-es indulása óta.

Forrás: MTI

Hírek archivum