Az én kis falum - tervpályázat

2016.11.24. Írta:

Országos hallgatói tervpályázatot hirdetett egy fejlesztő, amelynek célja egy Budapesti agglomerációs település új negyedének kialakítása. A kiíró szándéka, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt terv(ek) alkotói a megvalósuló projekt készítésében is részt vegyenek.

Beadási határidő: 2017. január 16.

A pályázat célja

A kiíró közeli fejlesztési tervéhez keres kreatív, építész-tájépítész gondolatokat, terveket egy újonnan építendő családi házas lakókörnyezet kialakításához.

A pályázat célja, hogy az inspiratív ötletek segítségével a frissen épült lakókörnyezet egységet, nyugalmat sugározzon, lehetőséget adva a későbbi bővítésekre.

A Budapest agglomerációjában újonnan létesülő falu építészeti karakterének megfogalmazása egy olyan falukép, ahol a közösségi élet és a rekreáció központi szerepet kap. A tervezés célja, hogy a meglévő kis változtatásaival egységes, de mégsem unalmas falukép jöhessen létre.

Felvetéseket várunk arra vonatkozóan, hogy a mai fiatal családoknak milyen közösségi terekre van szüksége ahhoz, hogy vonzóvá váljon számukra a vidéki élet. Választ várunk arra a kérdésre, hogy az együttélés hogyan képzelhető el egy jövőbeli faluban.

Tervezési feladat

A kijelölt falurészleten a variálhatóság bemutatása 5 házra vetítve. Utcakép bemutatása növényzettel, utcabútorokkal, utcaburkolattal. A házakban 4-6 fős családok laknak majd 100-150 nm-es alapterületen. Közösségi funkciók meghatározása.

• Utcakép megjelenése
• Építészeti karakter meghatározása
• Tájépítészeti megfogalmazás

Tervpályázat lebonyolításának menete

Tervpályázati anyag kiadása: 2016. október 28-től
Kérdések beküldésének határideje: 2016. november 10.
Kérdésekre adott válaszok határideje: 2016. november 17.
Beadási határidő: 2017. január 16.
Eredményhirdetés: 2017. január 30.

Díjkiosztás: 2017. február 10.

Jelentkezési feltételek

Ötletpályázat Magyarország valamennyi felsőfokú építész-, tájépítész- és településmérnök-képző oktatási intézményének nappali és levelező tagozatos, valamint doktorandusz hallgatói részére.

Zsűri, bírálóbizottság

Varga Ákos, kiíró.
Uzsoki András, kiíró
Blaskovich Ákos, a NOAH ház feltalálója
Rohoska Csaba DLA, építész
Laczó Zoltán, építész
Sipos Kata, tájépítész

A feltételek és a teljes kiírás megtalálható itt: http://http://enkisfalum.wixsite.com/palyazat/kiiras 

Hírek archivum