2015: TÁJODÜSSZEIA

2015.05.08. Írta:

A Tájépítészet Hónapja keretében 2015. május 7. és 29. között rendezik meg a hazai tájépítész szakma legfontosabb seregszemléjét.

A 2015:TÁJODÜSSZEIA nagyszabású szakmai kiállítás, melyen mintegy 50 kiállító 180 munkája jelenik meg az elmúlt 5 év alatt megvalósult kert- és szabadtér-építészeti munkáinak, társadalmi és művészeti akcióinak, települési tájra és regionális léptékekre kiterjedő koncepcióinak, kutatási és design tevékenységének bemutatásával.

A 2010-es debütálása után második alkalommal bemutatkozó vándorkiállítás idén a Magyar Tájépítészek Szövetsége(MTSZ), a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata (MÉK-TKT), valamint a V4 országok tájépítész szövetségei együttműködésében valósul meg.

A kiállítás nyílt, a budapesti helyszín után a következő hónapokban Pécsett, Győrben, Nyíregyházán, Debrecenben, Székesfehérváron és Békéscsabán tervezik bemutatását. A V4 országok sikeres közreműködésének köszönhetően Czech Landscape and Garden Society (SZKT) által további csehországi, a lengyel Landscape Architecture Association (SAK) által lengyelországi, a Slovak Association of Landscape Architects (SALA) valamint a Szlovákiai Kert-és Tájalkotók (SZKTE) együttműködésében pedig szlovákiai helyszínek vannak kilátásban.

Helyszín: Pesti Vigadó, V. emeleti kiállítóterem, Budapest V. Vigadó tér 4.

A kiállítás megtekinthető 2015. május 7-29-ig, minden nap 10-19 óra között. A kiállítás a megnyitó napján ingyenesen látogatható, azt követően a belépőjegy ára 800 Ft.

A Tájépítészet Hónapja keretében további kísérő események az Év Tájépítésze és Junior Tájépítésze Díj díátadó gálaműsora, valamint a Landscape Architecture Europe 2015 évkönyv bemutatója.

További információ: www.tajepiteszek.hu

Forrás: MÉK

Hírek archivum