MFpartners

Új, szakembereket kitüntető díjat alapít a Mapei

2022.04.14. Írta: Sajtóközlemény

Az év szakembere referencia díj néven új elismerést alapít a Mapei Kft. A burkoló és kőműves szakemberek számára létrehozott referenciaverseny különlegessége, hogy a díj odaítéléséről az építőipari szakemberek döntenek, ami - a szervezők szerint - emeli a presztizsét. Ezzel egyidőben a Mesterek Mestere Díjéletműdíjként születik újjá.

„Egyre nőtt az igény egy több kategóriás referenciaverseny iránt, ahol a szakemberek évről évre megmérethetik magukat, munkájukat, miközben inspirálódhatnak és fejlődhetnek. Erre az igényre válaszul hozzuk létre Az év szakembere referencia díjat. Az a célunk, hogy újabb eszközzel segítsük az építőipari kultúra fejlődését - indokolta a döntést Markovich Béla, a díjat alapító Mapei Kft. ügyvezetője.

Az évente kiírásra kerülő pályázatra aktív kőműves és burkoló szakemberek és legfeljebb három fős kivitelező kollektívák nevezhetnek, a közelmúltban elkészült referenciamunkákkal. Újdonság, hogy öt kategóriában lehet pályázni. Külön kategóriát kaptak a lakossági projektek, a nem lakáscélú projektek, az óriáslapos munkák, a medence és wellness helyiségek mozaik munkái, valamint a pályakezdők.

A beérkezett pályázatokból szakmai zsűri állítja össze a díjra jelöltek listáját. A jelöltekből végül, a Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjai, titkos szavazással választják ki Az év szakemberét minden kategóriában. Az, hogy a szakemberek maguk közül választják ki a legjobbakat, jelentősen növeli a díj presztizsét.

A pályázatra már lehet jelentkezni saját munkával, illetve annak a kivitelezői csapatnak a munkájával, amelynek tagjaként dolgozik a pályázó, a már bezárult kivitelezési munkáról készült referencia fotóval.

Az alábbi kategóriákban lehet beküldeni elkészült projektről a fotókat:

- Lakossági projekt
- Nem lakáscélú projektek
- Nagy vagy óriás méretű lapokkal való burkolás
- Medence és wellness helyiségek
- Pályakezdő projekt

A beküldési határidő: 2022.11.30.

A pályázat részleteiről a díj honlapján a https://www.mapei.com/hu/hu/az-ev-szakembere-2022 címen található további információ.

Életműdíj lesz a Mesterek Mestere díj

A jövőben a Mesterek Mestere díj úgy alakul át, hogy életművet díjazunk. Olyan, sok éves szakmai múltat maguk mögött tudó szakembereket szeretnénk elismerni, akiknek élethivatása az építés. Olyan igazi mesterembereket szeretnénk kitüntetni, akik szakmaiságukkal, hivatástudatukkal, életükkel mintául szolgálhatnak a következő generációk számára. A díj részletei még formálódnak, de az már biztos, hogy a Mesterek Mestere életműdíjat nem megpályázni, hanem kiérdemelni lehet – árulta el Markovich Béla.

Forrás: Mapei Kft.

Megjelent: 791 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. április 19., kedd 12:31

Blog archivum