Szentiváni János / igylakunk.hu

Ön hogy újítja fel Kádár-kockáját?

2021.04.05. Írta:

Kádár-kocka tulajdonosok, építészek, szakmérnökök és egyéb szakemberek számára tett közzé felhívást az Építészfórum, hogy küldjék be azokat a terveket, amelyek alapján megvílósították vagy most készülnek megvalósítani egy kocka családi ház felújítását. A portál 2021-es második, júliusi tematikus hetének fókuszában ugyanis a Kádár-kockák állnak.

A tematikus hét keretében megvalósult felújításokat, átalakításokat és koncepcionális terveket is bemutatnak majd, és ezeket szeretnék minél szélesebb merítésből kiválogatni. A tematikus hét során, illetve az azt követő hetekben a legérdekesebbnek tartott kockaház-felújításokat fogják publikálni. 

Mint írják, "a Kádár-kockák hazánk településeinek markáns és megkerülhetetlen elemei. Az ország valamennyi térségében találkozhatunk velük, hiszen – becslések szerint – több, mint 800000 ilyen lakóépület van Magyaroroszágon. Az egyébként is meglehetősen rossz állapotban lévő lakásállomány egyik legproblémásabb szegmensét képezik, és szinte kivétel nélkül felújításra szorulnak." Felújításuknál  akár már egy tanulságos részletmegoldás is mások segítségére lehet, ezért kíváncsiak a legjobb megvalósításokra, ötletekre.

A házak bemutatását rövid leírás, tervek és fotók kíséretében a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.

Forrás: Építészfórum

Megjelent: 717 alkalommal Utoljára frissítve: 2021. április 06., kedd 11:51

Blog archivum