Olcsóbb, átláthatóbb, biztonságosabb bérlakáspiacot!

2017.05.26. Írta:

A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási ügyekkel foglalkozó civil szervezet petíciót indított annak érdekében, hogy ne emelkedjenek ilyen meredeken az albérletárak, és hogy a tulaj ne tartsa meg jogtalanul a kauciót. Javaslataikat a parlament elé akarják terjeszteni – írja a Napi.hu.

A Habitat arra kéri a kormányt, hogy alakítsa át a bérlakásrendszer szabályozását.

Azoktól várnak aláírást, akiket zavar, hogy gyakorlatilag fékezhetetlenül emelkednek az albérletárak, akik szintén úgy ítélik meg, hogy bizonytalan az albérleti helyzet Magyarországon, és zavarosnak találják a bérlakáspiacot.

A szervezet ezek orvoslására szakmai javaslatokkal áll elő, és szeretnék, hogyha a törvényhozás ezeket a javaslatokat mérlegelné - az aláírásokkal ezt lehet támogatni.

A Habitat for Humanity petíciója röviden
Téged is zavar, hogy fékezhetetlenül emelkednek az albérletárak? Te is félted a lakásodat egy bizonytalan albérleti helyzetben? Szeretnél tisztán látni a jelenleg zavaros bérlakás-piacon? Ezek olyan fontos kérdések, amelyekre a jelenlegi rendszer sokszor nem tud választ adni.
Írd alá a petíciónkat, hogy mielőbb a Parlament elé kerülhessen az a szakmai javaslatcsomagunk, amelyet a bérlakáspiac rendezése, igazságosabbá, biztonságosabbá tétele érdekében dolgoztunk ki!
Ha megvalósulnak a javaslataink:
• Akár több százezer ember albérletének ára csökkenhetne több tízezer forinttal;
• Nem fordulhatna elő, hogy a tulaj jogtalanul megtartja a kauciót;
• A bérlő szociális problémái miatt nem a lakástulajdonosokat érné kár;
• Nem utolsó sorban pedig sok tízezer ember jutna piacinál olcsóbb lakáshoz!

A petíció teljes szövege ITT olvasható.

A Habitat szerint, ha megvalósulnának a javaslataik, akkor: több százezer ember albérletének ára csökkenhetne több tízezer forinttal, nem fordulhatna elő, hogy a tulaj jogtalanul megtartja a kauciót, a bérlők szociális problémái miatt nem a lakástulajdonosokat érné kár, és sok tízezer ember jutna a piacinál olcsóbb lakáshoz.

A petíciót eddig több mint 3800-an írták alá.

Forrás: Habitat for Humanity, Napi.hu

Megjelent: 2007 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. május 26., péntek 15:57

Blog archivum