Nyomtatás

Öko City a Construmán

2014.03.28. Írta:

Egy közel nulla energiaköltségű bemutatóházat járhatnak be a látogatók az Öko City kiállításon, amely 2014. április 2-6. között lesz a Construma „A” pavilonjában. A valóságos méretű épületet működés közben is megtekinthetik a látogatók.

A bemutató épület a jelenleg forgalomban lévő termékekből, többféle szerkezetből készül. Az Energia Tanúsítvány szerinti besorolása (A+) még a 2020-ban érvénybe lépő jogszabályok alapján is eléri ezt a szintet, és megfelel a közel nulla energiaigényű épület előírásainak. A C kategória kivitelezési költségeihez mindössze 5-8 százalékos növekedést számítottak.

További cél, hogy az érdeklődők lássák és megtapasztalják, hogy gondos tervezéssel, megfelelő anyagválasztással, optimális költséggel már ma is megvalósítható az, ami néhány év múlva kötelező lesz építésnél és felújításnál.

Az Öko City ötnapos programjának célja, hogy példát mutasson és érzékelhetővé tegye, milyen szabályok vannak ma, és milyenek várhatók. A szervezők arra törekednek, hogy bemutassák az építési termékeket és technológiákat – mindezt érzékletesen, interaktív módon. Jogszabályalkotók, hatóságok, építészek, gépészek, mérnökök, építésitermék-gyártók, kivitelezők, finanszírozási modelleket bemutatók, valamint civil szervezetek képviselői segítik az érdeklődőket az eligazodásban.

A 35 kiállító a legfrissebb információk, legújabb, megfizethető termékek, technológiák bemutatásával az öt nap alatt naponta más-más tematikával, több mint 80 előadással kívánja szolgálni a fenntarthatóság és az energiahatékonyság növelését érintő ismeretek bővítését.

Az Öko City hívószava minden nap más: Város, Jövő, Közösség, Stratégia, Család. Ezek köré a témák köré épülnek a napi programok, előadások, prezentációk.

A kiállításról, megközelítéséről, belépők igényléséről, a programokról és előadásokról további információ a www.okocity.hu-n található.

Kapcsolódó cikkek:

Nekem is lehet aktív házam?

Így is lakhatunk majd

Aktív – passzív – Közel nulla

A fenntarthatóság kulcsa az önmérséklés

Megjelent: 3806 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. május 13., kedd 16:08