Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptemberben

2023.08.21. Írta:

Építsd a jelent, alakítsd a jövőt! – 2023-ban az eddiginél is színesebb programokkal várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete szeptember 11. és 15. között.

Globális átalakulásra van szükség ahhoz, hogy egészséges összhang jöjjön létre a természet és az emberiség között minden egyes szektorban. Különösen fontos az átalakulás az építésgazdaságban és az ingatlanszektorban, hiszen az épületekkel kapcsolatos kibocsátások a teljes globális szén-doixid lábnyom 37%-át teszik ki. A fenntarthatósági célok teljesítéséhez és az építési ágazat karbonmentes átalakulásához most kell konkrét, hatékony intézkedéseket tenni.

Pontosan ezért lett az „Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!” a szlogenje az idei Nemzetközi Zöld Építés Hetének. Most kell a megfelelő építőelemeket megfognunk a működőképes, és fenntartható jövő felépítéséhez. Így elkerülhetjük rendszereink összeomlását és a klímaváltozás okozta társadalmi és gazdasági problémákat.

A World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő programsorozaton jövőbemutató gyakorlati példákkal, szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával várják a szakmai érdeklődőket! 

Green Walks - épületbejárások Budapesten és vidéken tervező építészekkel, fejlesztőkkel és üzemeltetőkkel.

Építsd a jelent, alakítsd a jövőt - workshopok, amelyeken egy díjnyertes fenntarthatósági designjáték segítségével képzeljhetik el a résztvevőkl közösen a karbonsemleges jövőt az épített környezet kereteiben. A műhelymunkán konkrét, cselekvésorientált javaslatok születnek arra vonatkozóan, hogy milyen típusú tevékenységeket kellene ma végrehajtani az azonosított akadályok leküzdése és a közösen elképzelt jövő felé való elmozdulás érdekében.

Green Talk a karbonsemleges építési termékekről és technológiákról. A fa mellett a kenderrel – az új innovatív építési termékek alapanyagával – már most is lehetséges a nettó zéró karbonmérlegű épületek kivitelezése.

Részletes programok és regisztráció a Nemzetközi Zöld Építés Hete honlapján.

Forrás: HuGBC

Megjelent: 241 alkalommal Utoljára frissítve: 2023. augusztus 21., hétfő 13:25

Blog archivum