Budapest, Kőér köz, társasház, építész stúdió Archdaily

Nemzetközi szavazás az év épületére

2023.02.09. Írta:

Az Archdaily Building of the Year 2023. évi versenyében eddig kilenc magyar épületre lehet szavazni, de február közepéig még lehet javasolni további jelölteket.

Az ArchDaily minden évben 15 kategóriában választja ki az Év Legjobbját az oldalán az adott esztendőben publikált házak közül. Idén január 31. és február 15. között jelölhetnek az oldalon regisztrált felhasználók kategóriánként egy épületet kereskedelmi, oktatási, kulturális, egyházi, egészségügyi, vendéglátó, ipari, sport, iroda, lakó-, többlakásos lakóépület, valamint belsőépítészet, köztér, kis léptékű installáció, és best aplied products kategóriákban. 

A shortlistbe kategóriánként a legtöbb szavazatot elért öt épület kerül, közülük hirdetik ki a győztest 2023. február 23-án. 

Eddig kilenc magyar épület szerepel a versenyben, ami nem nevezhető túlzottan nagy számnak, ebből kettő nagyberuházás. A jelöltek többségét az OCTOGON online oldalán is bemutatta.

A jelenleg versenyben lévő magyar épületeket az Octogon weboldalán lehet kigyűjtve megnézni, a teljes mezőny pedig az Archdaily oldalán található, ahol még február 15-ig lehet szavazni

A magyar jelöltek között van az alábbi családi ház és két többlakásos lakóépület is.

Winemaker's House - Borász háza, Mindszentkálla, Sagra Arhitects

 

 Társasház, Pécs, Gebauer Ernő utca, Studiobazaar

 Budapest, Kőér köz, társasház, építész stúdió

Forrás: Octogon

Megjelent: 388 alkalommal Utoljára frissítve: 2023. február 09., csütörtök 09:59

Blog archivum