Baumit.hu

Magyar siker nemzetközi építészpályázaton

2021.04.29. Írta:

Magyar családi ház nyert aranyérmet az európai Év Homlokzata versenyen. A Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat egy olyan építészeknek meghirdetett verseny, ahol rendszeres időközönként díjazzák Európa legszebb Baumit homlokzatait.

Az eseményen 6 kategóriában – családi ház, társasház, középület, felújítás, műemlék, különleges textúra – értékelte a zsűri a döntőbe jutott 36 pályázatot. A szervezők online felületen keresztül a nézők számára azonnali közönségszavazást biztosítottak. 

Magyarország két kategóriában is bekerült a legjobbak közé, így a középületek és családi házak szekcióban. A középületek kategóriában az Ópusztaszeri Gyógynövényház versenyzett, amely a műemléki védettséget élvező Szer Monostor romjainak egy részére épült, benne gyógynövény-feldolgozó és -szárító részleggel, palántaneveldével ökobolttal.

A családi ház kategória győztese egy építészházaspár és gyermekeik saját családi otthona, amely az esemény élő, online közönségszavazásának első helyét, majd a szakmai zsűri által megítélt kategóriagyőztesnek járó kitüntetést is bezsebelte. Bártfai-Szabó Gábor építész Budakeszin lévő ingatlana antracitszürke vakolata mellett hatalmas üvegfelületeivel is kitűnik, a gigászi faoszlopai által védett terasztér pedig modern külsőt kölcsönöz az épületnek. További információ és képek az épületről: https://baumit.hu/life-challenge/projects/single-family-house/2378/longitudinal-axis-house 

A kétévente megrendendezett Baumit Life Challenge versenyen Európa legszebb homlokzatai kerülnek díjazásra. A 26 országból érkező nevezéseket elismert szakmai zsűri bírálja el és választja ki a legjobbakat. A végső eredményhirdetésre az ünnepélyes díjátadón kerül sor.
A szakértői értékelésen túl online közönségszavazáson pedig bárki kiválaszthatja a neki legjobban tetsző homlokzatot.

Az idei díjátadó valójában a 2020-as versenyről szól, de a járványhelyzet miatt most hirdettek eredményt.

További információ és képek a pályázatról és a pályaművekről: https://baumit.hu/life-challenge 

Forrás: Baumit, Index

Megjelent: 801 alkalommal

Blog archivum