Magánszemélyek is csatlakozhatnak a Kulturális Örökség Napjaihoz

2021.08.05. Írta:

Idén 2021. szeptember 18-19. között rendezik meg a Kulturális Örökség Napjai eseménysorozat, amely több mint húsz év éve hozza közelebb az érdeklődőkhöz az épített örökségünket, műemléki értékeinket. A rendezvényre nem csupán épületük, kertjük kapuit megnyitó intézmények jelentkezését várják a szervezők, hanem olyan magánszemélyekét is, akik szívesen bemutatnák kulturális örökségünk féltve őrzött kincseit és történetét.

A Lechner Tudásközpont szerevezésében, a Miniszterelnökséggel együttműködésben 2021. szeptember 18–19. között megvalósuló Kulturális Örökség Napjai rendezvényre olyan magánkézben lévő ingatlanok, kertek, valamint intézmények, múzeumok, vagy más érdekes helyszínek jelentkezését várják, amelyek szívesen megnyitnák kapuikat a nagyközönség előtt és bemutatnák az általuk őrzött értékek történetét. A műemlékek helyreállítását, restaurálását bemutató szakmai sétákkal vagy egyéb, a kulturális örökséghez kötődő programmal történő csatlakozásra is számítanak a szervezők.

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelynek célja, hogy történeti épületeken és kerteken, települési sétákon, változatos programokon keresztül ismertesse meg a kulturális értékeket az érdeklődőkkel. Idén is elsősorban olyan helyszínek, intézmények válnak majd láthatóvá és bejárhatóvá, amelyek megtekintésére a hétköznapokban nincs lehetőség.

Az ingyenes programokkal a http://oroksegnapok.gov.hu/ oldalon, a „szervezői jelentkezés” fül alatt lehet jelentkezni 2021. szeptember 10-ig.

Forrás:Lechner Tudásközpont

Megjelent: 1908 alkalommal Utoljára frissítve: 2021. augusztus 05., csütörtök 14:14

Blog archivum