Képzéssel a jó felújítási döntésekért

2022.12.02. Írta: Mapei közlemény

Meglepően sokakat tart vissza az információhiány a hőszigeteléstől. Félnek az emberek, hogy rossz döntést hoznak – derült ki a Mapei Kft. 750 fős online felméréséből.

A megkérdezett családiház-tulajdonosok 72 százaléka tervez hőszigetelést. Döntő többségüknek (90%) vannak félelmei a beruházással kapcsolatban. A leginkább az előre nem látható rejtett költségektől tartanak (57%), valamint attól, hogy nem az optimális anyagokat választják (46%). A válaszadók 22 százaléka attól fél, hogy nem a várt megtakarítást hozza a rendszer. Ugyancsak sokan aggódnak amiatt, hogy csúnya lesz a kivitelezés (30%), és hogy idővel kifakul a szín (30%).

„A tudás energiamegtakarításhoz vezet! Kiemelt jelentősége van az építtetők tájékoztatásának, hogy a megfelelő információk birtokában hozhassanak döntést. Ebben jelentős szerep jut a szakembereknek, hiszen elsőként hozzájuk fordulnak az építtetők tanácsért” – mutat rá Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Ezt a helyzetet felismerve, a vállalat októberben négy pest megyei - Budaörs, Diósd, Maglód, Vác – és egy budapesti helyszínen tartott bemutatókat épületszigetelésről szakembereknek. A bemutatókon a szakemberek azonnal választ kaptak a feltett a szakmai kérdésekre és kipróbálhatták a bemutatott anyagokat.

Markovich Béla szerint nagyon kedvezőek voltak a bemutatók tapasztalatai. A tervek szerint 2023 tavaszán újabb helyszíneken rendeznek roadshowt hőszigetelés témában.

Forrás: Mapei Kft.

A lakások korszerűsítésével kapcsoaltos tudnivalókról készített friss interjúnk a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesületének elnökével: Pánikfelújítás helyett bízzunk a szakemberekben

Megjelent: 372 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. december 02., péntek 14:18

Blog archivum