Forrás: HuGBC

Ismét lesz Nemzetközi Zöld Építés Hete rendezvénysorozat

2022.08.24. Írta:

2022 szeptemberében ismét várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) szervezésében.

A közelmúlt globális és hazai sokkjai – a covid-járvány, az ukrajnai háború, majd az energiaválság és az energiaárak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés korlátozása és az elszabaduló infláció – okán soha nem volt még aktuálisabb, hogy zöld és fenntartható épületekben éljünk, melyek a Földünkre, ránk emberekre és a gazdaságunkra nézve is jövőtudatosak. A 2022. szeptember 12-16. között megrendezett Nemzetközi Zöld Építés Hete eseményein megvalósult példákon és jó gyakorlatokon keresztül mutatják meg, hogyan érdemes cselekedni, hogy mindannyian fenntarthatóbb épített környezetben élhessünk.

A World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő Nemzetközi Zöld Építés Hete eseménysorozaton várnak minden szakmai és magánszemély érdeklődőt!

A Green Walk zöldépület-bejárásokon több mint tíz, más alkalommal nem látogatható épület ajtaja nyílik meg. A fejlesztők, az építészek vagy az üzemeltető szakemberek által tartott vezetéseken fény derül egy-egy épület tervezésének, megvalósításának és működtetésének kulisszatitkaira, külön fókusszal a tudásmegosztásra és az átvehető jó gyakorlatokra.

WELL workshopon az egészséges és biztonságos épületek üzemeltetésének fortélyairól lesz szó.

A Green Talk online eseményen egy kényes téma, a zöldrefestés (greenwashing) lesz terítéken, melynek még a látszatát is érdemes elkerülnie a valóban felelős piaci és gazdasági szereplőknek. Erre válasz az EU Taxonómia keretrendszere.

Részletes programok és regisztráció: https://www.hugbc.hu/nemzetkozi-zold-epites-hete-2022

Forrás: HuGBC

Megjelent: 481 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. augusztus 24., szerda 14:12

Blog archivum