Ismét: „Év Balatoni Háza” építészeti díjpályázat

2022.09.16. Írta: Sajtóhír

Idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot a Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve. A pályázat a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. támogatásával zajlik.  Pályázni a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet területén épült, 2013. január 01. után használatba vett épületekkel lehet 2022. október 31.-ig három kategóriában.

Az “Év Balatoni Háza 2022” címért ezekben a kategóriákban lehet pályázni:

  • az év balatoni lakóháza
  • az év balatoni középülete
  • az év balatoni üdülő/ gazdasági épülete

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Nem csak új épületekkel lehet nevezni a pályázatra, hanem értéknövelő felújítások, épületbővítések terveit is várják a megmérettetésre.

A három kategória nyertese – összesen bruttó 1 000 000 Ft értékben- pénzdíjazásban részesül, de minden évben különdíjakat is kiosztanak.

A Bíráló Bizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kap helyet. A bizottság elnöke Lánszki Regő országos főépítész, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára.

A pályázatra elektronikusan lehetett nevezni a megvalósult épületek terveivel, illetve az épületről és környezetéről készült fotókkal. A részletes pályázati kiírást és a nevezési lapot a www.azevbalatonihaza.hu honlapon lehet megtalálni.

Forrás: hirbalaton.bu

Megjelent: 346 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. szeptember 19., hétfő 12:48

Blog archivum