Fotó: Csátich Renátó // © Habitat for Humanity Magyarország

Hon-Vágy 2023: “Az otthon meleg-e?” - Fotópályázat

2023.03.03. Írta:

Az energiaválság miatt a magyar háztartásokban a legkülönbözőbb módokon próbálnak meg takarékoskodni, hogy meg tudják oldani lakásuk fűtését. A Habitat for Humanity Magyarország ezért idén újra megrendezi Hon-Vágy c. fotópályázatát, amellyel az otthonok megfelelő fűtésének fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

A jelentkezőktől olyan fotókat és fotósorozatokat várnak, amelyekben megjelenik az otthon kellemes melege vagy annak hiánya, illetve a házi energiatakarékosság témája.

A pályázat apropóját az adja, hogy "a szegénységben élő háztartásokban évről évre az egyik legnehezebb kérdés az otthon megfelelő fűtése. A jelenleg is zajló energiaválság különösen súlyossá tette a helyzetet: egyre több család számára okoz gondot a fűtés megfizethetősége, és a fatüzelésre való tömeges áttérés miatt sok helyen tűzifahiány is fellépett. A családok ezért a legkülönbözőbb módokon takarékoskodnak, a fűtőberendezések cseréjétől a lakás egyes részeinek lezárásáig."

A pályaművek lehetnek önálló fotók vagy maximum 5 db képből álló fotósorozatok.

A pályázat nyílt és díjmentes, amatőr és profi fotósok is egyaránt jelentkezhetnek a Habitat for Humanity Magyarország honlapján található pályázati adatlap kitöltésével.

Beküldési határidő: 2023. március 31. péntek éjfél.

Nyeremények:

1. helyezett: 50 000 forint értékű műszaki-elektronikai vásárlási utalvány
2. helyezett: 30 000 forint értékű műszaki-elektronikai vásárlási utalvány
3. helyezett: 20 000 forint értékű műszaki-elektronikai vásárlási utalvány

Emellett különdíjjal jutalmazzák azt a fotót/fotósorozatot, amelyik a területen dolgozó kollégák szerint a legszebb, legérzékenyebb módon mutatja be az energiaszegénység témáját.

A díjazott fotókból, valamint a további kiválasztott képekből 2023 májusában kiállítást rendeznek a tavasszal megnyíló Habitat közösségi térben. További információ a kiállítással kapcsolatban a Habitat Facebook-oldalán érhető majd el

A szakmai zsűri tagjai:

  • Sebestyén László fotográfus;
  • Gerő Elektra grafikus;
  • a Habitat for Humanity Magyarország munkatársai.

Részletes információk és a pályázaton való részvételi szabályzat a fotópályázat honlapján található

Forrás: Habitat for Humanity Magyarország

Megjelent: 451 alkalommal Utoljára frissítve: 2023. március 03., péntek 19:09

Blog archivum