Margit krt. 15–17., Dugattyús ház Youtube

Franciaudvaros bérházak Budapesten

2021.12.21. Írta: Sajtóhír

Megjelent a Franciaudvaros bérházak Budapesten című könyv második kötete, amelyben újabb csodálatos épületeket ismerhetünk meg.

 A Franciaudvaros bérházak Budapesten második részében a főváros 45 izgalmas cour d’honneurös bérháza kerül terítékre, rövid ismertetés mellett igényes, szép fotóanyaggal bemutatva az egyes példákat. Az épületeket rövid kísérőszövegek mutatják be, melyekben a szerző, Mártonffy Melinda a házakhoz kapcsolódó, sokszor lebilincselő történeteket mutatja be. Az épülettörténeteken keresztül az olvasó betekintést nyerhet a századforduló és a két világháború közötti Budapest varázslatos miliőjébe.

Az összesen negyvenöt cour d’honneurös bérházat felvonultató, 430 oldalas kiadványban megismerkedhetünk az egyes épületek építésének körülményeivel, a mögöttük megbújó szövevényes történetekkel, valamint az építtetők és az építészek sokszor lebilincselő életútjával.

A Schmal Fülöp lenyűgöző épületfotóival, Mártonffy Gábor drónfelvételeivel és releváns alaprajzokkal gazdagított, rendkívül igényes kötet ragyogó layoutja, a könyv teljes grafikai megjelenésével együtt Bárdy Annának köszönhető, amelyért a napokban elnyerte a 7. ArtHungry Díj Tervezőgrafika kategóriájának fődíját.

További információ: Octogon

Megjelent: 930 alkalommal Utoljára frissítve: 2021. december 21., kedd 11:02

Blog archivum