Ezért nem lehet lebontani a panelek tetejét

2017.06.20. Írta:

Magyarországon nem működhet az ötlet, hogy a panelházak felső szintjét lebontsák – magyarázta László Tamás képviselő videóblogjában.

Lázár János beszélt erről a kormányzati ötletről korábban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter annyit árult el, hogy német mintákat vizsgáltak, és Hódmezővásárhelyen kezdenék a panelek visszabontását alapos egyeztetés után.

Rákospalota és Újpalota fideszes képviselője szerint azonban hiába hivatkozik a kormány német példára, az nem összehasonlítható az itteni helyzettel, a német kisvárosokban a lakások nagy része üresen állt, és 95 százalékuk közösségi tulajdonban volt. Ráadásul a magyar lakótelepi lakások ára felfelé megy, ezt a folyamatot helytelen volna szerinte megakasztani.

László Tamás úgy véli, hogy a lakótelepeken nem is a forróság jelenti a legfőbb problémát, hanem a parkolóhelyhiány. Újpalotán például 8000 parkolóhely hiányzik.

Ráadásul úgy gondolja, hogy a lakók a saját lakásukat inkább szeretik, a gondok ott kezdődnek, amikor kilépnek az utcára. "A szabad közterületeken a rendetlenség, a biztonság hiánya irritálja" őket, mondta László Tamás.

Forrás:Index, hvg.hu

Megjelent: 2312 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 28., csütörtök 14:57

Blog archivum