Ez az első lépés az energetikai korszerűsítésnél

2022.10.17. Írta:

A rezsiköltségek elszabadulásának legnagyobb vesztesei közé tartoznak azok a családi házak, amelyeket nem korszerűsítettek az elmúlt években: nem kaptak megfelelő szigetelést, nyílászárókat, fűtési rendszert. Mi lehet a megoldás az ilyen ingatlanok tulajdonosainak? Egyáltalán hol kezdjék az egészet? 

Az átlagos háztulajdonos nem energetikai szakember, nem építész, így érthető, hogy nem tudja hozzáértően eldönteni, milyen még megfizethető beruházással tudná optimálisan csökkenteni a költségszámláit. Sokan mégis belevágnak félinformációk, bizonytalan értesülések, sarki jótanácsok és feltételezések alapján. Pedig van segítség, amely az adott ingatlan paramétereit figyelembe véve, a tulajdonos pénztárcájához igazodva ad szakszerű javaslatot az energiahatékonysági korszerűsítéhez. Egy többmilliós beruházás sikeréért érdemes annak tördékét arra áldozni, hogy felméressék, egyáltalán milyen állapotban van a házuk, és milyen felújítást érdemes rajta elvégeztetni.

Ebben segítenek a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesületének (MCSTE), vagy a RenoPont irodák tanácsadói.

A RenoPont irodákhoz ugyancsak bárki fordulhat első ingyenes tanácsadásért, de segítenek az energetiaki felméréssel, felújítási tervvel, pénzügyi tanácsadással, szakemberválasztással. projektmenedzsmenttel is.

Az MCSTE vállalja családi házak állapotának felmérését, majd javaslatot tesznek a korszerűsítés lépéseire: mivel érdemes kezdeni, milyen sorrendben érdemes megvalósítani az energetikai korszerűsítést. Elmondják azt is, hogy mit ne tegyünk, mi az, ami nem megfelelő az adott épületen, mi az, ami nem költésghatékony. Több száz energetikai felújítást kísértek végig, így óriási tapasztalattal és szakmai háttérrel tudnak segíteni.

Magyarósi Csaba vlogger is kíváncsi volt, hogyan veheti fel a küzdelmet a rezsidémonnal, azaza milyen segítséget is tud nyújtani egy ingyenes otthonfelújítási tanácsadás, és konkrétan mennyiből lehetne rezsikompatibilis a régi nyaralója. Az MCSTE elnöke, Gulyás István segítségével konkrét energetikai felújítási tanácsokat is kapott. Mindezt az lábbi videóban mutatta meg.

 

Megjelent: 375 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. október 19., szerda 01:54

Média

Blog archivum