Év Homlokzata 2021 pályázat

2021.04.09. Írta:

2021. április 30-ig várják a 10. jubileumát ünneplő Év Homlokzata pályázatra azon építészek és kivitelezők jelentkezését, akik új vagy újonnan felújított épületek homlokzataihoz Baumit termékeket használtak. A korábbi évekhez hasonlóan a legizgalmasabb építészeti alkotásokat kategóriánként egymillió forint jutalommal díjazzák.

A pályázat célja, hogy felkutassa és egyben elismerje a legkiemelkedőbb hazai építészeti alkotásokat, valamint, hogy a kreatív és esztétikus építészeti megoldásokat a lehető legszélesebb körrel megismertesse. Az Év Homlokzata pályázatra olyan új és felújított épületekkel lehet nevezni, amelyek homlokzata Baumit termékekkel került megvalósításra.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a homlokzat az épületek arca, és mindazok, akik ezekben az épületekben élnek, vagy csak elsétálnak ezen épületek előtt ezeknek, a homlokzatoknak a hatása alá kerülnek. Éppen ezért szeretnénk a homlokzatok megalkotóit ösztönözni arra, hogy mutassák meg nekünk, hogy mit jelent ma Magyarországon egy szép épületarc, egy kreatív, értékteremtő építészeti megoldás” – mondta Illy Gábor, a Baumit ügyvezetője.

Már most számos pályamű érkezett az idei Év Homlokzata 2021 pályázatra, ám a nevezési időszaknak még nincs vége, a szervezők egészen 2021. április 30-ig várják azon építészek és kivitelezők jelentkezését, akik új vagy felújított homlokzataik megalkotásához Baumit termékeket használtak. A pályaműveket öt kategóriában, épülettípus szerinti felosztásban nevezhetik az alkotók: családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás valamint műemlék-felújítás. A szakmai zsűri elismerései mellett a korábbi évek gyakorlatát követve idén is kerül sor különdíj kiosztására. A különdíjat a Baumit ügyvezetője ítéli oda a számára legkülönlegesebb építészeti értékkel bíró homlokzat megalkotásáért. Közönségszavazásra is lesz lehetőség a nyár végén, ahol a legszebb családi házakra adhatja le mindenki a voksát.

A beérkezett pályaműveket egy öt fős, neves építészekből és szakértőkből álló, független zsűri fogja elbírálni. A zsűritagok között Vadász Bence Ybl-díjas és Pro Architectura-díjas építész, Jánosi János, Ybl-díjas és Pro Architectura-díjas építész; Máté Klára a Magyar Építéstechnika főszerkesztője; Dr. Tari Gábor PhD egyetemi docens, a BME Rajzi és Formaismereti Tanszék, Színdinamika Szakmérnöki Műhely és Vidor Győző a Xella közép-európai igazgatója is helyet kapott.
A szakmai zsűri és a közönség döntését követően, 2021. novemberében az egyes kategóriák győztesei ünnepélyes eredményhirdetés keretein belül vehetik majd át díjaikat.

A nevezéseket az evhomlokzata.baumit.hu weboldalon keresztül lehet benyújtani 2021. április 30-ig. További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Az Év Homlokzata 2021 pályázatra felhívó videó megtekinthető ITT!

Megjelent: 646 alkalommal

Blog archivum