Elindult az Év háza 2024 közönségszavazása

2024.07.02. Írta:

2024-ben 47 pályázat érkezett az ÉV háza díjra a családi ház és középület fő kategóriákban, illetve idén második alkalommal a társasház különdíjra is lehetett pályázni. A két fő kategóriában most a közönség is szavazhat az év legjobbjára.

A nagyközönség a két fő kategóriában, 20 családi ház és 22 középület közül választhatja ki az év legjobbját, természetesen a zsűri által odaítélt szakmai szervezetek és a támogatók különdíjai mellett. Szavazni a pályázat közösségi oldalán lehet.

Idén újdonság, hogy 2024-ben az Internorm Ablak Kft. jóvoltából a 2023. évi és az idei társasház pályázók együtt mérettetnek meg, így 19 társasház közül kerül ki a közönség kedvence. A társasház különdíj kategóriát az Év háza pályázatot évek óta bemutató Leier Hungária Kft. alapította 2023-ban, ezt a díjat a zsűri ítéli oda.

A közönségszavazás nyertesei a Knauf Ceiling Solutions, az OTP Ingatlanpont, az OTP Pénzügyi Pont és az Internorm Ablak támogatásában a szakmai zsűri által kiosztott díjaktól függetlenül részesülnek elismerésben – áll a szervezők közleményében.

Negyedik éve az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont támogatásával valósul meg a közönségszavazás családi ház kategóriában, amelyen július 4-én 16 óráig lehet voksolni.

A középület kategóriában július 8. (hétfő) 11:00 és július 15.(hétfő) 16.00 között mondhatják el véleményüket szavazatukkal a pályázat közösségi oldalán az érdeklődők. Ebben a kategóriában a nagyközönség megkérdezését idén első alkalommal a Knauf Ceiling Solutions támogatása teszi lehetővé.

A társasházakról július 18. (csütörtök) és július 25. (csütörtök) 16:00 között dönthetnek a pályázat Facebook oldalán. Ez a kategória idén a közönségszavazást a kezdetek óta támogató Internorm Ablak Kft. támogatásával valósulhat meg.

A három kategóriában egy-egy pályamű nyerheti el a szavazók tetszését és ezzel az idei közönségdíjak egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor egy személy több épületre is érvényesen szavazhat. Ugyanakkor a közönségszavazás eredménye nem befolyásolja a zsűrit, az teljesen független az építész szakma képviselőinek döntésétől.

A neves szakemberekből álló zsűri zárt ajtók választja ki a legjobbnak ítélt pályaműveket. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományokhoz híven az idei év nyertesei csak a szeptember 25-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón kerülnek nyilvánosságra.

További információk IDE KATTINTVA érhetők el.

Megjelent: 170 alkalommal Utoljára frissítve: 2024. július 07., vasárnap 22:33

Blog archivum