Budapest100: programok a Nagykörút mentén

2016.04.15. Írta:

Csaknem kétszáz programmal várják az érdeklődőket a hétvégén a Budapest100 rendezvényen, amelynek fókuszában idén a 120 éves pesti Nagykörút áll.

"A programok során azzal is foglalkozunk, milyen az élhető Nagykörút, üzleteivel, funkcióival. A Nagykörúton 252 épület található, közülük a programhoz 58 csatlakozott, a lakóházak mellett több intézmény, mozi, szálloda, patika és egyéb boltok látogathatóak a hétvégén" - sorolta Kertész Mónika, a KÉK - Kortárs Építészeti Központ kurátora.

A Budapest100 programhoz csatlakozott épületeket sárga molinók jelzik. A Rákóczi téren információs pontot étesítenek, lesznek kísérőrendezvények és vezetett tematikus séták is. Néhány program esetében a korlátozott befogadóképesség miatt előzetes regisztráció szükséges.

A hétvégén olyan programok is lesznek, amelyek során a Nagykörút használóit megkérdezik, mit gondolnak a jövőről, miként lehet például bővíteni a zöld felületeket, biciklisávot létesíteni.

A Budapest100 sorozatban minden évben az építésük, alapkőletételük, avatásuk századik évfordulóját ünneplő házakat köszönti. 1916-ban azonban az első világháború miatt jellemzően nem épültek házak, ezért idén a Nagykörút került a fókuszba.

Forrás: MTI

Megjelent: 1824 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. április 15., péntek 11:25

Blog archivum