Párdi Zsófia / igylakunk.hu

Átadták "Az év tetője 2018" pályázat nívódíjait

2019.04.05. Írta:

Az utóbbi évtized legnagyobb számú pályázójának munkáiból választotta ki a zsűri a legjobbakat a tetős építőipari vállalkozók legnívósabb hazai megmérettetésén, "Az év tetője 2018" Nívódíj pályázaton. 

 A magyarok mellett osztrák és német szakemberekből álló zsűri személyesen vette szemügyre a nevezett 87 pályaművet, azaz elkészült tetőt. Ezek közül összesen 33 pályamunka részesült elismerésben. 

Az egyes kategóriák fődíjai a Nívódíjak (amelyeket a nyertesek 1 évig őrizhetnek meg)  valamint 100.000 forint pénzjutalom.

A Nívódíjakat kapták (pálymű, díjazott):

Ácsszerkezet szekció: Zen templom, Urbanics János

Magastető szekció: Családi ház, Farkas György

Fémlemeztetō szekció - megosztva:

- OTP irodaház, Bartus Péter (Hafter Kft.) 

- Budapesti családi ház: Kiss Károly, Szabó Attila 

Különdíj: Bentley szalon, Bagyinka Árpád

A kategóriadíjazottak vándordíjakat és 40.000 forintot vihettek haza. Többen kaptak elnöki és zsűri elismerő oklevelet. 

A pályázat szinte egyidős az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségével (EMSZ) , amely 31 éve alakult, a díjakat  pedig 1990 óta adják át, minden évben a Construmához kapcsolódóan.

A pályázat célja az építészeti (funkcionális és esztétikai), műszaki és technológiai, valamint gazdaságossági szempontok összehangolásával tervezett és kivitelezett igényes tetők népszerűsítése.

Ezen túlmenően fontos cél,hogy az építészeti, szerkezeti, gazdasági szempontból megfelelően tervezett és megépített tezők tervezői, kivitelezői nyilvános elismerésben részesüljenek közös munkájukért. 

Pályázni lehetett minden olyan Magyarországon megépült lakó-, köz-, vagy ipari épület twtőfedésével, illetve tetőszigetelésével és kiviteli terveivel, ahol az építés jogilag rendezett engedélyek alapján történt. 

Megjelent: 1415 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. május 22., szerda 09:59

Blog archivum