„A te lakásod, az én otthonom” fotópályázat

2018.08.27. Írta:

A Habitat for Humanity Magyarország és a PHOO kortárs fotográfiai magazin fotópályázata "HON-VÁGY" címmel bérlakásban élő számára.

Ma Magyarországon az emberek kilencven százaléka saját tulajdonú lakásban, házban él, ezen felül majdnem egymillió ember lakik albérletben. Ezeknek az embereknek a helyzetére is reagálva indít fotópályázatot a témában a Habitat for Humanity Magyarország. A pályázat célja felhívni a figyelmet a hazai bérlakásszektorban élők helyzetére, valamint megjeleníteni a bérelt otthonok és bérlők sokszínűségét. A pályázat során olyan fényképeket várunk, amelyek az albérleti szektorhoz kapcsolódva a fotográfia eszközével történeteket, élethelyzeteket jelenítenek meg.

  • A fotópályázat nyílt, azon bárki díjmentesen részt vehet.
    A fotókat 2018. szeptember 10. éjfélig lehet beküldeni a fenti űrlapon keresztül.
    Pályázni kizárólag Magyarországon készített felvételekkel lehet, amelyek más fotópályázaton nem értek el eredményt.
    A pályázók minimum egy, sorozat esetén legfeljebb 5 darab, saját maguk által készített felvétellel nevezhetnek, melyeknek teljes felhasználási jogával rendelkeznek. Egy pályázó egy alkotást vagy sorozatot küldhet be a pályázási időszak során.
    A pályázatra beküldhető képeknek minimum 8 megapixel nagyságúaknak kell lenniük, a fotók hosszabbik oldala minimum 2500 pixel, a képek formátuma: JPG.
    A nevezéshez szükséges megadni a Pályázó teljes nevét, email címét és a fotó címét (NÉV ÉS FOTÓ CÍME a fájlnévben)!
    A pályázat kiírói fenntartják a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjaik alapján megszűrik, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő pályázatokat kizárják a pályázatból külön értesítés nélkül.
    A pályázaton való részvétel hiányosságáért/hibájáért, a megküldés sikertelenségéért, az internetes rendszer lassúságért, leállásáért a Kiíró nem vállal felelősséget. A határidő után beérkezett, illetve hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.Amennyiben kérdésed merülne fel a pályázattal kapcsolatban, keresd Farkas Boglárkát a boglarka.farkas(kukac)habitat.hu címen!

DÍJAK

A pályázatban összesen négy képet, illetve sorozatot díjazunk.

1. helyezett: 50 000 forint értékű vásárlási utalvány
2. helyezett: 30 000 forint értékű vásárlási utalvány
3. helyezett: 20 000 forint értékű vásárlási utalvány

A PHOO Magazin szakmai különdíjat ajánl fel, aminek keretében a nyertes egy fotográfiai hétvégét tölthet el, belekóstolva a street-fotózás vagy a drón-fotózás világába.

ZSŰRI

A zsűri a Habitat for Humanity dolgozóiból és Sebestyén László fotóművészből (a Phoo.hu kortárs fotográfiai magazin alapító főszerkesztője) áll majd. Az első körös minőségi és technikai szelektálást a Habitat munkatársai végzik, a Phoo elé a folyamatosan szelektált képek kerülnek. A Phoo a saját válogatását bizonyos időközönként saját oldalain is közzé teszi. A legjobb 25 kép képezi a kiállítási anyagot, ezekből kerül ki az első három helyezett. A kiválasztási folyamat a pályázási időszakkal párhuzamosan, 2018. szeptember 10-ig tart. A nyerteseket a szervezők elektronikus úton értesítik ki. A kiválasztott képek az idei év őszén, októberben kerülnek kiállításra egy ünnepélyes díjátadó és kiállításmegnyitó keretében.

További részletek és jelentkezés: Habitat for Humanity Magyarország

Megjelent: 1676 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. augusztus 27., hétfő 11:13

Blog archivum